Kommune vinder retssag om kloakering

Holstebro Kommune er frifundet i en fire år gammel sag om kloakering ved Vester Husby.

Kloak dom retssag holstbro.jpg

Holstebro Kommune krævede i 2011, at grundejerforeningen sørgede for ny kloakering i et sommerhusområder ved Vester Husby. Det var foreningen uenig og sendte sagen i retten.

Men nu er det afgjort, at sommerhusområdet skal have ny kloakering, og at det er grundejerforeningen, der skal betale. Og det er de godt og grundigt skuffede over i Vester Husby:

- Vi mener ikke, at retten har taget hensyn til vores anbringener omkring sagens rette oplysning og saglige belysning. Det har retten simpelthen sprunget over, mener Erling Videbæk.

Han er formand for Vester Husby Grundejerforening, der havde rejst sagen mod kommunen, da foreningen ikke mente, at der var grund til at kloakere området. En kloakering ville koste hver sommerhusejer 34.000 kroner.

Retten vurderede dog, at kommunens krav om kloakering var iorden, og at sagen var ordentligt behandlet. Derfor skal grundejerforeningen nu betale for de nye kloakker, og derudover skal sommerhusejerne sammen betale 350.000 kroner i sagsomkostninger inden 14 dage.

Erling Videbæk vil nu give sig gode tid til at læse den 29 sider lange afgørelse fra Retten i Holstebro. Han forventer dog, at grundejerforeningen vil anke sagen.