Kommune vil lave heliport i Thorsminde

Holstebro Kommune er i gang med at planlægge en heliport på havnen for at styrke positionen som servicehavn for vindmøllebranchen.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Daniel Mihailescu/AFP/Ritzau Scanpix

Om ti år vil den kommende havvindemøllepark Thor ved Thorsminde være Danmarks største, og det kræver nogle bestemte faciliteter at servicere projektet.

Derfor er Holstebro Kommune i gang med at planlægge en såkaldt heliport på den sydlige del af havnen for at styrke Thorsminde Havns position. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Når vi allerede nu går i gang med at planlægge en heliport på havnearealet, er det både for at signalere vilje til at levere de nødvendige rammer, men også fordi vi herefter hurtigt kan sætte gang i den konkrete etablering, hvis operatørerne vælger at placere nogle af deres aktiviteter på Thorsminde Havn, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Kommunen ser store gevinster ved 'Thor' i form af vækst og arbejdspladser i kystkommunerne tæt på havvindmølleparken.

Giver et forspring

Der er kun 20 kilometer fra 'Thor' til havnen, men en hurtigere transportform er nødvendig.

En foreløbig undersøgelse har allerede vurderet, at en heliport på havnen er realistisk, og derfor tager kommunen endnu et skridt.

- Når Energistyrelsens udbud er afsluttet næste år, kan vinderne næppe vente på, at vi får et nyt plangrundlag på plads. Og vi vil ikke bare henvise dem til en nærliggende flyveplads. Det her giver os et forspring, siger H.C. Østerby.

En heliport på Thorsminde Havn kræver både kommuneplantillæg, en ny lokalplan og miljøgodkendelse. Planen er at sende forslag til kommuneplantillæg i høring inden årsskiftet.

Havvindmøllerne ved Thorsminde skal levere grøn strøm til minimum 800.000 husstande.

3:15
Danmarks største havvindmøllepark skal ligge langs Holstebro og Lemvigs kyst.