Kommune vil have ledige i job, men ny løsning skaber bekymring

Fremover kommer ledige kun i en praktik hvis der også venter et reelt job i den anden ende.

Hos Creativ Company i Holstebro startede 42 af de ansatte i et afklaringsforløb.
Hos Creativ Company i Holstebro startede 42 af de ansatte i et afklaringsforløb.
Foto: Anders Davidsen

Ledige, der føler de spilder tiden i den ene virksomhedspraktik efter den anden, kan se frem til nye tider i Holstebro Kommune.

Fremover skal de ledige kun i en praktik, hvis der også venter et reelt job i den anden ende. Men det bekymrer blandt andet Creativ Company i Holstebro, der i 12 år har haft en aftale med kommunen, hvor de har haft ledige i afklaringsforløb. De frygter, at kommunen taber de ledige, der har det sværest.

- Det eneste grund til det her er, at de vil spare penge. Det er god musik i vores ører, selvfølgelig er det det, men vi synes bare, at løsningen er en dårlig idé, siger direktør for Creativ Company, Lotte Littau og tilføjer:

- De svageste borgere, vi afklarer, der er det selvfølgelig også et mål at få en afklaring. Enten i form af en pension, et flexjob, et skånejob eller et helt ordinært job. Der er bare rigtig lang vej.

Skal kunne føre til job

Kommunen frygter ikke, at de svageste bliver tabt med den nye ordning.

- Vi har erfaringer fra plejecentrene, hvor folk langt fra job er kommet tættere på arbejdsmarkedet. Det tager lidt længere tid, men der er en fremadrettet idé med det, fortæller formand for arbejdsmarkedsudvalget Lars Stampe.

Hos Creativ Company har de haft cirka 600 borgere i afklaringsforløb. De er nu 256 ansatte i virksomheden, og 42 af dem startede i et forløb.

2:27