Kommune vil finde langsigtet løsning på tilsandingsproblem

Thisted Kommune vil sammen med Kystdirektoratet kigge på en mere langsigtet løsning, der skal sikre, at havbadet i Vorupør ikke bliver sandet til.

Havbadet i Vorupør har flere gange været sandet til og lukket efter storme. Senest for nogle uger siden efter Gorm. Nu skal det være slut. For hver gang sandet tager magten over havbadet, koster det kommunen mellem 50-80.000 kroner, og så er gaven fra Realdania pludselig forvandlet til et problem for kommunekassen.

- Det er for bekosteligt gang på gang at skulle rense op. Ja, det har en økonomisk konsekvens, og det arbejder vi på at løse det problem, siger Esben Oddershede (V), næstformand for Klima,- Miljø og Teknikudvalget i Thisted Kommune.  

I samarbejde med Kystdirektoratet vil kommunen kigge på en mere langsigtet løsning, hvor der skal bygges et værn ud mod stranden, der skal holde vand og ikke mindst sand væk fra havbadet. 

- Det bifalder jeg da hundrede procent. Vi er glade for vores havbad, og vi er stolte af den investering der er lavet fra forskellige side, og vi bakker hundrede procent op om det. Men det ærgrer da os ligeså meget, at det sander til, så kan vi finde en løsning, hvor det kan undgås, så bakker vi hundrede procent op om det, siger Kim Poulsen, formand for vinterbadefestivalen.

Gravemaskiner er fortsat på arbejde

Selvom en mere permanent løsning kan være på vej, så skal gravemaskinerne hér på oprydningsarbejde lidt endnu. 

- Foreløbig, så er det klar til den vinterbadning, der skal være mellem jul og nytår, og den bliver renset op igen i april måned, så vi er klar til sommer. Det der så skal ske i løbet af 2016 er, at vi finder en permanent løsning, siger Esben Oddershede.

Og det ser vinterbaderne frem til. 

- Helt sikkert. Hvis havbadet kan bruges hele året rundt, er det jo bare en fordel for os og alle andre vinterbadere, som bruger havbadet. Der er jo en grund til, at vi hedder hop i havbadet, siger Lise Justesen, der er formand for vinterbadeforeningen Hop i havet.