Kommune uddanner byrådskandidater

Alle kandidater, der stiller op til byrådsvalget i Ikast-Brande Kommune, er blevet tilbudt et særligt uddannelsesforløb, hvor de bliver introduceret til kommunens virksomhed. Formålet er, at få flere til at melde sig som kandidater, ved at arbejdet i byrådet kommer til at virke mindre ”skræmmende”

Uddannelsesforløbet består af fem aftener, der har forskellige temaer.

De første to møder er allerede blevet afholdt - og det næste møde, der skal handle om sundhed og uddannelse, finder sted tirsdag aften på Hotel Dalgas i Brande.

- Vi vil gerne klæde byrådskandidaterne ordentligt på, så de kan bevæge sig på mere sikker grund, når de skal ud og føre valgkamp. Hvad er det for nogle opgaver og udfordringer vi står overfor som kommune. Det giver de bedste betingelser for en god demokratisk debat, fortæller kommunaldirektør Henning Hansen.

Valgdeltagelsen er for lav

Til de første to møder har der været ca. 25 deltagere. Kun tre af dem var erfarne byrådsmedlemmer - resten var nye "grønne" kandidater.

- Valgdeltagelsen er for lav til kommunalvalgene, og derfor forsøger vi her i Ikast-Brande Kommune, at lave forskellige tiltag, så vi kan få flere til at interessere sig for kommunalpolitik. Ved at lave introforløb for nye byrådskandidater, kan vi muligvis lokke flere til at stille op, fordi det hele ikke virker så "skræmmende", fortæller Henning Hansen.

Der er kommunalvalg den 19. november.