Kommune taber sag: Emma får sit kørekort

Ikast-Brande Kommune har nægtet at betale kørekortet til en 18-årig pige med muskelsvind. Nu har kommunen tabt sagen i Ankestyrelsen. (Arkivfoto)

220415EmmaKorekort.jpg

I otte måneder har Emma Daniel, der lider af muskelsvind, kæmpet for at få støtte til sit kørekort, så hun kan komme i skole. Nu har Ankestyrelsen slået fast, at Ikast-Brande Kommune skal betale hele kørekortet.

- Jeg er så glad. Jeg er startet på at tage kørekort. Jeg holder fast i min uddannelse. Alting falder på plads. Og jeg har fået bevis for, at jeg på intet tidspunkt har bedt om mere end den kompensation loven med sikkerhed giver mig ret til. Det er en lettelse, for det har været hårdt at være mål for politikeres beskyldninger om grådighed", siger 18-årige Emma Daniel i en pressemeddelelse fra Muskelsvindfonden.

En lang kamp

18-årige Emma Daniel fra Bording lider af muskelsvind og kan ikke tage bussen som andre unge. Fire gange har Ikast-Brande Kommune undersøgt sagen og nægtet at give den 18-årige pige støtte. Sagen har nu været i Ankestyrelsen to gange, og styrelsen har altså besluttet, at kommunen skal betale Emma Daniels kørekort.

I afgørelsen skriver Ankestyrelsen:

"Vi lægger endelig vægt på kompensationsprincippet, som er et centralt princip i forhold til personer med nedsat funktionsevne, og som medfører, at personer med nedsat funktionsevne i videst muligt omfang skal kompenseres for følgerne af den nedsatte funktionsevne. Dit behov for et kørekort er en direkte følge af din nedsatte funktionsevne og den deraf bevilgede bil. Du skal derfor kompenseres i overensstemmelse her med."