KOMMUNE: Ryk tænderne ud og få gebis

En 49-årig førtidspensionist med tandproblem kan ikke få betalt en tandprotese af kommunen. I stedet er opfordringen fra Holstebro Kommune "Ryd munden for dine sidste 10 tænder og få gebis."

150409Taender.jpg

Ayse Schmidt fra Holstebro har mistet tre tænder til paradentose. Hendes egen tandlæge har vurderet, at den bedste løsning på det problem er en delprotese, hvor man laver en protese, så hun kan beholde de ti tænder hun har tilbage i overmunden. En løsning til godt 16.000 kroner. Men det er for dyrt for Holstebro Kommune. De vil kun give tilskud til den billigste forsvarlige løsning. Det er ifølge kommunen en protese i hele overmunden - altså en løsning, hvor alle de tilbageværende tænder skal rykkes ud. Den løsning kan kommunen få lavet til omkring 4400 kroner. Ayse Schmidt kan få et tilskud på 85 procent - altså 3710 kroner.

Lever af yoghurt og suppe

Ayse Schmidt er førtidspensionist og har ikke råd til selv at betale de godt 12.000 kroner, der er forskellen på de to løsninger. Siden november sidste år har hun levet af yoghurt og suppe. Nu orker hun ikke mere. Selv om hun har klaget over afgørelsen, er der ikke sket noget, så i næste uge får hun at vide, hvornår hendes 10 tænder i overmunden kan blive rykket ud, så hun kan få gebis.

Se interview med Ayse Schmidt herunder:

[videonode #4185]