Kommune reagerer på uro i boligområde

Efter den seneste tids brande, ballade og uro i boligområdet Trekanten øger politi, SSP og Holstebro Kommune nu indsatsen for at skabe ro i området.

Holstebro Kommune, Falck og lokalpolitiet i Holstebro holdt i dag møde om den seneste tids ballade og containerbrande i boligområdet Trekanten i Holstebro. I fredags havde borgmester HC Østerby indkaldt Lokalrådet til møde for at diskutere situationen og de lokale prioriteringer. Nu tager kommunen fat i problemerne.

- Påsatte brande skaber altid utryghed hos borgerne i området. Det er meget ubehageligt, når det kommer tæt på, og især når det sker flere gange på kort tid. SSP og politiet har derfor stor opmærksomhed på området, er i dialog med de unge om situationen og holder et ekstra øje med hvad der sker, siger Lars Møller, der udover at være kommunaldirektør i Holstebro Kommune også sidder i Lokalrådet.

Gode spor

Politiet har gode spor at gå efter i forbindelse med weekendens brande i området. I modsætning til forrige weekend, hvor brandfolk skulle være blevet chikaneret, da de ville slukke containerbrandene, var der i denne weekend ingen problemer. Det er blandt andet Lokalrådet, der står i spidsen for arbejdet med at nedbringe kriminaliteten. Lokalrådet er et samarbejde mellem kommune og politi.

- Vi er til stede i området på mange måder med forskellige sociale og forebyggende indsatser. Sammen med beboerne, boligselskaberne og politiet har vi derfor gode muligheder og værktøjer til i fællesskab også at tage hånd om enkeltsituationer som denne og genskabe den daglige tryghed, siger Lars Møller.

Der bor omkring 4000 mennesker fordelt på tre boligselskaber i Trekanten.

Se her indslag fra fredag den 1. november om balladen i området:

03:24 Luk video