Kommune om uheldskryds: Vil kigge på alle løsningsforslag

Et nyetableret lyskryds har allerede flere uheld på samvittigheden. Nu vil kommunen finde en løsning på problemet.

Mandag gik det galt igen i krydset. En 19-årig kvinde overså det røde lys. Foto: TV MIDTVEST

Et lyskryds i Herning-bydelen, Tjørring, har den seneste tid fået stor opmærksomhed på grund af flere uheld. Nu lover kommunen at finde en løsning.

- Vi kigger på alle løsninger og også alt det, borgerne har sendt ind. Vi skal have fundet en løsning på det her, for det er ikke acceptabelt, forklarer Joan Hansen (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune.

Krydset blev lavet for at skabe en ny vej til det nye sygehus i Gødstrup. Når det åbner, forventes det, at trafikken stiger. Så problemet vil kun blive større, hvis intet bliver gjort. 

Det er angiveligt det grønne lys i krydset længere fremme, der tiltrækker så stor opmærksomhed fra visse bilister, at nogen overser det røde lys. Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Nabo: For mange uheld i nyt kryds

Senest mandag gik det galt, hvor en 19-årig kvinde overså det røde lys og ramte en 68-årig bilist, som fik flere brud på bækken og brystben.

- Der er mange uheld og også for mange i sådan et nyt kryds, og derfor er man nødt til at gøre noget, siger cykelhandler Henning Jørgensen fra Tjørring, hvis butik grænser op til krydset.

En fremtidig ændring af et eller begge lyskryds skal godkendes af både politiet og vejdirektoratet. 

02:16

Herning Kommune arbejder på at finde en løsning på et uheldskryds i Tjørring.

Luk video