Kommune klar til at hjælpe fyrede Vestas-medarbejdere

Ringkøbing-Skjern Kommune er klar til at hjælpe de 90 medarbejdere, der skal ud og finde nyt job efter Vestas' varslede fyringsrunde.

Vestas mølle
Foto: Arkiv

Ringkøbing-Skjern Kommune står klar med en hjælpende hånd til de 90 Vestas-medarbejdere, der inden længe vil modtage en fyreseddel.

Det fortæller formanden for kommunens beskæftigelsesudvalg, Kristian Andersen (KD), til TV MIDTVEST.

- Vi er optaget af at få hjulpet de her mennesker videre i job. Det sker i samarbejde med de faglige organisationer, lyder det fra udvalgsformanden.

Lav ledighed giver tro på nye jobs

Torsdagen morgen offentliggjorde Vestas, at et dyk i efterspørgslen på det europæiske marked samt en forventning om, at fremtidig vækst i produktionen vil ske udenfor Europa, betyder, at 90 af de 530 medarbejdere i produktionen på nacellefabrikken i Ringkøbing vil blive afskediget. 

Den udmelding ærger naturligvis Kristian Andersen (KD), der dog finder trøst i, at kommunen har en lav ledighed. 

- Det er klart, at det aldrig er rart, når så stor en virksomhed fyrer. Men i og med at vi har så lav ledighed som nu, og har gang i hjulene, så håber og tror jeg, at de ret hurtigt finder et nyt arbejde.

- Når vi har så lav ledighed, så må det være bedre, end hvis vi har en arbejdsløshed på 6 til 7 procent, siger han til TV MIDTVEST, og uddyber, at det ikke er første gang, at kommunen får et større antal medarbejdere, der skal hjælpes videre. 

Kommunen har derfor et beredskab klart til at tackle den situation. Det siger kommunens beskræftigelseschef, Kim Ulv Christensen, i en pressemeddelelse.

- Vi har et beredskab, der er klar til at træde i kraft, når vi oplever større fyringsrunder, som den Vestas nu melder ud. Her er vi klar med samtaler til dem, der ikke med det samme finder et nyt arbejde, ligesom vi allerede nu er i gang med at koordinere med kommunerne omkring os.

- Det er naturligvis en ærgerlig situation, men med beskæftigelsessituationen i området er der grund til at tro, at vi kan tage hånd om det på bedste vis, lyder det.

Ifølge pressemeddelsen, der er udsendt af Ringkøbing-Skjern Kommune, vil Vestas i næste uge indlede forhandlinger med medarbejdernes fagforening omkring forløbet med afskedigelser.

Borgmester: - Vestas betyder uendeligt meget

Også kommunes borgmester, Hans Østergaard (V), er ærgerlig over morgenens orientering fra Vestas. Men også han håber og tror, at der kan findes nye jobs til medarbejderne andre steder.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at skabe nogle kontakter, der kan gøre, at vi hjælper dem ud på arbejdsmarkedet igen, siger Hans Østergaard.

Ifølge borgmesteren har Vestas stor betydning for erhvervslivet i kommunen.

- Vi har rigtig mange medarbejdere hos virksomheden og underleverandører, så en virksomhed som Vestas betyder uendelig meget for vores kommune, siger han.