Kommune indfører 2-timers gratis parkering

Byrådet i Silkeborg har netop vedtaget, at man for fremtiden vil kunne handle ind uden at skulle betale for parkering i midtbyen. Det kræver bare, at man kan gøre det på under to timer.

Fra den 1. februar vil man blandt andet kunne parkere gratis i to timer på disse p-pladser ved rådhuset i Silkeborg.
Fra den 1. februar vil man blandt andet kunne parkere gratis i to timer på disse p-pladser ved rådhuset i Silkeborg.
Foto: Silkeborg Kommune

Fra den 1. februar bliver der to timers gratis parkering i Silkeborg midtby. Det kommer til at gælde for de offentlige kommunale parkeringspladser. Det har Silkeborg Kommunes byråd netop vedtaget.

- På grund af den store konkurrence fra onlinehandel, så skal indkøb i dag bygges på andet end bare handel. Det skal også være en oplevelse. Det her er et af mange tiltag, der skal være med til at styrke Silkeborg som en attraktiv handelsby, så flere vælger at besøge og handle i vores flotte bymidte, frem for at køre til en af nabokommunerne, siger Hans Okholm, der er formand for Plan- og Vejudvalget.

Silkeborg Kommune er ikke den eneste, der forsøger at lokke handlende til ved hjælp af gratis parkering. Både Herning- og Viborg Kommune har også gjort det gratis at parkere på de offentlige p-pladser. 

Hvorfor gør I ikke bare gratis parkering ubegrænset af tid?

- Det hænger sammen med, at vi har fået et nyt parkeringshus under torvet, som nogle investorer har finansieret. Vi kunne selvfølgelig vælge at købe det, men kommunen har altså ikke lige 60 millioner i overskud på nuværende tidspunkt, fortæller Hans Okholm.

Man slipper dog ikke for at skulle trække en billet i en automat eller registrere parkeringen via sin parkeringsapp. Det vil man fortsat skulle gøre, men man vil så ikke skulle betale for de første to timer, når man tjekker ud.

Betyder det, at i den bedste af alle verdener ville parkering være helt gratis?

- Det ville selvfølgelig være fint med gratis parkering, men der er også en konsekvens ved det. Det ville jo betyde, at der ikke kommer noget flow på parkeringspladserne, fordi dem, som arbejder i midtbyen, bare ville benytte sig af pladserne, fortæller Hans Okholm. 

Det kommer til at gælde parkeringspladserne på Rådhuset, Østergade, Mejerigården, Bios Gård, Bindslevs Plads, Den Kreative Skole og Biblioteket.