Kommune giver halv million til landdistrikter

Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune får en halv million kroner af kommunen, som de selv kan fordele til nye projekter.

Ringkoebing-Skjern_Kommune.jpg

En udeskole, et samarbejde om vandsport rundt om Ringkøbing Fjord eller bedre stier bredt ud i Naturens Rige er tre eksempler på gode ideer, der ville kunne få del i pengene fra en ny éngangspulje fra Ringkøbing-Skjern Kommune til landdistrikterne. Det er Landdistriktsrådet, der skal fordele den halve million kroner, som kommunens Økonomi- og Erhvervsudvalg har lukket op for.

- Vi er superglade for, at rådet kan disponere frit over puljen, for der er masser af gode ideer i vores landsbyer og landdistrikter. Det, der altid mangler, er finansiering til at føre dem ud i livet. Med éngangspuljen får vi mulighed for at støtte nogle af de gode ideer, så de bliver til bæredygtige projekter til gavn og glæde for borgerne, fortæller Torben Hjøllund Mortensen, der er næstformand i Landdistriktsrådet.

Med puljen følger en række krav. Projekterne skal ligge i Ringkøbing-Skjern Kommune og udfolde sig på tværs af flere sogne, der skal være offentlig adgang, og så må projektet ikke koste under 25.000 kr.

- Nogle vil helt sikkert opfatte det som utidig indblanding, at man skal samarbejde med et andet sogn for at få del i denne pulje. Det kan jeg godt følge, hvis man allerede har gang i et projekt, og ikke umiddelbart synes, at man har musklerne til at brede det ud til et andet sogn også. Men tanken om samarbejde på tværs af landsbyer og sogne ligger i tråd med kommunens politik for landdistrikter, og nu prøver vi det af, siger Torben Hjøllund i en pressemeddelelse. 

Ansøgningerne bliver behandlet løbende på landdistriktsrådsmøderne, som i første halvår 2017 holdes mandag den 31. januar og tirsdag den 2. maj.