Kommune forebygger overgreb mod børn

Ringkøbing-Skjern Kommune går ind i kampen for at hjælpe børn og unge mod overgreb. Nu har kommunen lavet et beredskab, der ruller ud, når der er mistanke om en sag.

Ringkoebing kommune Raadhus 2.jpg

Overgreb mod børn og unge skal forebygges så effektivt som muligt. Det mener Ringkøbing-Skjern Kommune, der fra i dag ruller et beredskab ud ved sager om - eller ved mistanke om - overgreb. Projektet kickstartes i dag, hvor 150 fagpersoner deltager i et arrangement i Ringkøbing.

Et af punkterne på programmet er et oplæg fra Socialstyrelsen om hvordan, man gennemfører de svære samtaler med børn og unge. Deltagerne er blandt andet skoleledere, psykologer, politiet, privatpraktiserende læger og sagsbehandlere.

Beredskabet er blevet til i et samarbejde mellem kommunen og politiet.

- Medarbejdere i kommunens institutioner og skoler er i høj grad opmærksomme på deres særlige ansvar i forhold til at spotte børn og unge, der er udsat for overgreb. Samtidig har flere medarbejdere efterlyst tydelige retningslinjer for, hvordan de skal handle i en given situation, fortæller udviklingskonsulent i Socialrådgivningen Margrethe Birkekær Christensen.