Kommune om sex-sag: Vi kunne have gjort det bedre

Silkeborg Kommune mener i dag, at de kunne have håndteret sagen om de krænkede børn fra frikirken i Silkeborg bedre.

frikirke silkeborg byens kirke
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Dagens udmelding fra Silkeborg Kommune glæder Bente Kjærskov, der er mor til en af de krænkede piger fra frikirken i Silkeborg.  

- Det glæder mig rigtig meget, at de tager ansvar nu, ligesom vi andre også har gjort, siger Bente Kjærskov.

Silkeborg Kommune erkender i dag, at de ikke gjorde tilstrækkeligt for at komme i kontakt med de børn, der følte sig krænkede af frikirkepræsten i Byens Kirke i Silkeborg.

To ud af 14 børn involveret

I 2012 advarede Bente Kjærskov kommunen om de ting, der foregik i kirken, men hun og mange andre følte ikke, at der blev gjort nok ved henvendelsen. Silkeborg Kommune tog dengang kontakt til i alt otte forældre og indkaldte dem til samtale. Forældrene blev opfordret til at tage børnene med, men det var kun to ud af i alt 14 børn, kommunen kom til at tale med. Nu vil de i højere grad sikre sig, at de får talt med børnene.

- Vi vil tage kontakt til børnene og de unge og være mere insisterende på at få et direkte face to face møde for at få dem til at fortælle om, hvordan de oplever det, der skete dengang. Også selvom forældrene ikke vil have kontakt, siger Lone Baggersgaard Petersen, der er leder af familiesektionen i Silkeborg Kommune.

Frikirkepræsten befinder sig i USA. Det danske politi venter på, at han kommer til Danmark, så han kan retsforfølges.