Turister søges: Kommune beder sommerhusejere om hjælp

I Holstebro beder kommunen nu sommerhus-ejerne om hjælp til at få flere turister til området. Kun 40 procent lejer deres sommerhus ud.

Holstebro kommune havde i dag inviteret sommerhusejere til møde i Thorsminde
Holstebro kommune havde i dag inviteret sommerhusejere til møde i Thorsminde
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

I Holstebro drømmer de om flere turister. Derfor går kommunen nu på jagt efter flere sommerhuse til udlejning. Det er der nemlig gode penge i.

- Hvis vi skal blive ved med at skabe vækst i Holstebro kommune, så har vi behov for mere overnatningskapacitet, og et af de greb der er, er at få flere feriehusejere til at leje deres huse ud, siger Susanne Toftegaard Hansen,
Erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.

I dag havde kommunen inviteret sommerhusejerne til møde i Thorsminde. Omkring 50 dukkede op og interessen var der.

- Jeg synes, det er et rigtigt initiativ og få belyst de muligheder, der er for udlejning. Vi har haft huset i knap 8 år og ikke lejet det ud, men overvejer, fortæller Ole Hansen, sommerhusejer, Idom.

Holstebro halter efter nabokommuner

I følge den nye "Udviklingsplan for Vestkysten", så halter Holstebro kommune bagefter med udlejningskapacitet, når man sammenligner med nabokommunerne.

I Holstebro er kun 44 procent af kapaciteten i feriehusene udnyttet. I nabokommunen mod nord, Lemvig, udnytter de 66 procent af kapaciteten.

Topscorer langs hele vestkysten er Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor hele 83 procent af kapaciteten i sommerhusene er udnyttet.

Holstebro kommune mangler sommerhuse til udlejning.
Holstebro kommune mangler sommerhuse til udlejning.
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Med andre ord. Der er plads til forbedring i Holstebro, selv om der sidste år var godt 750.000 turister, der overnattede i Holstebro kommune.

- Hvis der kan være flere turister i vores kommune, der bruger flere penge, så får vi flere turismevirksomheder, og vi får flere skatteindtægter, og generelt får man bare en vækst i området, siger Søren Olesen (DF), der er formand for erhvervs- og turismeudvalget i Holstebro kommune.

I dag er der næsten 1300 mennesker i Holstebro, der arbejder inden for turisme.

Også i Thisted kommune er der ledig og uudnyttet kapacitet i sommerhusene. Her udnytter de i følge "Udviklingsplan for Vestkysten" 49 procent af kapacitet.

1:44
Holstebor kommune vil gerne have flere til at udleje deres sommerhus. Det skal gavne turismen.