Kommunaldirektør kommenterer anoreksiramte Mettes sag

Søren Liner Christensen kommenterer sagen om den alvorligt syge Mette Arvad Henriksen, der har fået nej til behandlingen, som skal redde hendes liv.

anoreksi

Søren Liner Christensen, der er direktør for social-, sundhed- og beskæftigelse i Herning Kommune kommenterer nu sagen om den 24-årige Mette Arvad Henriksen, der lider af anoreksi og borderline. Kvinden har forsøgt at begå selvmord, efter Herning Kommune har afvist at give hende et tilstrækkeligt botilbud.

- Vi er ikke i tvivl om, at Mette er alvorligt syg og har behov for psykiatrisk behandling. Det er vi i gang med at kigge på i denne uge, og vi håber, at vi sammen med de pårørende og regionen kan finde en tilfredsstillende løsning, siger han.

 

Kommunenes afvisningen er sket efter, at Mette Arvad Henriksens læger ellers har fastslået, at hun har behov for et døgnophold med tæt psykoterapeutisk behandling.

TV MIDTVEST har i den forgangne uge fået indsigt i Indstillingen fra Mette Arvad Henriksens læger til Herning kommunes visitationsudvalg. Her fremgår det, at kommunen ikke vil give hende en behandlingsplads, hvor hun kan være i døgndrift. I stedet har Mette Arvad Henriksen fået tilbudt et dagstilbud, hvor hun kan overnatte hjemme og modtage behandling om dagen.

 

Mette Arvad Henriksens mor delte i lørdags sin bekymring for datteren med TV MIDTVEST.

- Mette er i stor risiko for at dø af det her. Hvis hun ikke får den rette behandling, så dør hun, lød det fra Berit Evald Henriksen.

Moderen har i forbindelse med sin datters sygdomsforløb kritiseret Herning Kommune for at spare på de forkerte områder. Ifølge Søren Liner Christensen er Mette Arvad Henriksens forløb dog ikke et resultat af besparelser i kommunen.

- Det har ikke noget med besparelser at gøre. I sådan en sag som den her, der er det pigens situation, vi kigger på, understreger han.