Kommunalbosser fik dyre hotelophold

Flere Borgmestre og kommunale topembedsmænd her fra landsdelen har i årevis fået dyre hotelophold af EnergiMidt.

Norre_Vosborg.jpg

EnergiMidt har i flere år givet dyre gods- og hotelophold til en række jyske kommunale topfolk. Senest gik turen til Hotel Vejlefjord i 2009, hvor 40 kommunale topembedsmænd og bogmestre med ægtefælder overnattede og spiste på EnergiMidts regning. Det skriver BT. Blandt deltagere er Herning, Silkeborg og Skive kommuner.

Turene startede tilbage i 2006 og har blandt andet gået til Sophiendal Gods og Nørre Vosborg. Efter det planlagte foredrag betalte energiselskabet for middag, drikkevarer og overnatning til de kommunale deltagere.

- Set i bakspejlet skulle vi ikke have gjort det. Det var nogle smukt beliggende steder. Jeg har haft en ledsager med to gange, og vi havde ikke pungen oppe på noget tidspunkt. Der er ingen tvivl om, at det er en gave for ledsageren, siger Skives borgmester Flemming Eskildsen (V) til BT.

Ulovligt

EnergiMidt har 162.000 hustande som kunder, primært her i landsdelen. Energiselskabet fortæller til avisen at turene koster omkring 3000 kr. per deltager. Formålet er, at kunne netværke med de kunder, der ellers kan være svære at holde på til at almindelige møder. Men den slags er ulovligt forklarer en lektor i Forvaltningsret.

- Kommunalt ansatte må ikke modtage den slags. Det er klar bestikkelse og overtrædelse af  af straffelovens §144, når man tager med fordi man er offentlig ansat.