Kommunalbestyrelse vil give sig selv lønforhøjelse: - Det er pamperi

​Liberal Alliances Casper Søe-Larsen langer ud efter bestyrelsen i Thisted Kommune, der vil give sig selv lønforhøjelse. Borgmester Ulla Vestergaard (S) kalder kritikken for ’way out of line’.

Liberal Alliances Casper Søe-Larsen er imod en lønstigning til udvalgenes næstformænd i Thisted Kommune.
Liberal Alliances Casper Søe-Larsen er imod en lønstigning til udvalgenes næstformænd i Thisted Kommune.

Pamperi.

Sådan beskriver Liberal Alliances Casper Søe-Larsen, der er medlem af bestyrelsen i Thisted Kommune, de lønforhøjelser, der er lagt op til, at næstformændene i kommunens udvalg skal have i 2018.

- Ifølge Gyldendals ordbog defineres ordet pamperi med: ’at udnytte sin position i en organisation til egen fordel’.

- Det må siges at være lige nøjagtig det, de konstituerende partier bestående af Venstre og Socialdemokratiet gør med vores nye socialdemokratiske borgmester (Ulla Vestergaard, red.) i spidsen, lyder det fra Casper Søe-Larsen i et læserbrev.

Lønforhøjelse på 20.000 kroner

Onsdag skal forslaget om lønforhøjelsen til Thisted Kommunes næstformænd behandles i økonomiudvalget. Det drejer sig om en lønstigning på 20.080 kroner per næstformand om året.

Bliver forslaget trumfet igennem vil udvalgenes næstformænd i Thisted Kommune altså få en årsløn på 96.368 kroner.

- Jeg skal være den allerførste til at slå fast, at alle skal have løn som fortjent. Men i en tid hvor selvsamme politikere mener, at vores kommune og velfærd er under pres, så er det decideret skingert og hyklerisk, at man ønsker at give sig selv mere i løn, lyder det fra Casper Søe-Larsen.

- Den selvvalgte lønforhøjelse er en direkte konsekvens af en uhyre smal konstituering. Jeg ville lade pengene blive i borgernes lommer eller i kommunekassen, hvor de gavner vores børn, syge og ældre og ikke i lommen på folkevalgte.

- Det er ikke så meget beløbets størrelse. Det er princippet i, at folkevalgte vil give sig selv mere i løn, og derfor vil jeg kritisere forslaget på bestyrelsesmødet senere på måneden, uddyber Casper Søe-Larsen overfor TV MIDTVEST.

Borgmester om kritikken: ’Way out of line’

Lønforhøjelsen er kommet på tale, fordi det er planen, at de forskellige udvalgsnæstformænd i Thisted Kommune skal arbejde tættere sammen med formændene og tage del i deres arbejdsopgaver. Derfor skal der nu lægges flere arbejdstimer i posten, forklarer Thisteds borgmester, Ulla Vestergaard (S), der ikke er enig i, at der er tale om pamperi.

- Det er jo Caspers ord. Det er way out of line, at han skriver på den måde. Hvis han nu satte sig ned og kiggede på, hvad planen er, så ville han vide, at vi vil lægge et nyt samarbejde mellem formænd og næstformænd for dagen.

- Man er ikke bare næstformand af navn, man er det af også gavn. Det betyder, at man i de enkelte udvalg skal definere fællesopgaver, hvor næstformanden skal være med til at sætte dagsordenen. Det er en bevidst strategi, og den vil vi gerne honorere. Det giver ekstra arbejde, så man kan se lønforhøjelsen som en erkendtlighed, siger Ulla Vestergaard.

Forslaget bliver taget op på et møde i økonomiudvalget i morgen onsdag, mens det også skal behandles i kommunalbestyrelsen den 30. januar.