Kommunalbestyrelse frygter lukning af Thisted sygehus

En enig kommunalbestyrelse udtrykte tirsdag aften bekymring over Region Nordjyllands håndtering af lægemanglen på Thisted sygehus.

Thisted Sygehus

Kommunalbestyrelsen i Thisted var tirsdag aften samlet for at diskutere den manglen på læger, der i maj resulterede i at øjenafdelingen på Thisted sygehus måtte lukke. Ligeledes har manglen på kirurgiske speciallæger betydet, at akutte kirurgiske patienter skal sendes til enten Hjørring eller Aalborg. Den praksis vil regionsrådet føre videre indtil nytår, og det vækker bekymring i kommunalrådet.

- Kommunalbestyrelsen finder det skræmmende, at regionsrådet blot tager denne plan til efterretning, da det kan tolkes som et første skridt på vejen mod en lukning. Det er kommunalbestyrelsen kraftigt imod, lyder det i en pressemeddelelse fra borgmester Lene Kjelgaard Jensen på vegne af kommunalbestyrelsen.

I 2011 vedtog regeringen en sygehusplan, der skulle samle flere af Nordjyllands sundhedsfunktioner i Hjørring, Aalborg og Thisted. I denne plan fik Thisted ”ø-status” på af sin beliggenhed, der besværliggør rekruttering af læger.

- Vi i Thisted er helt klar over og har hele tiden været klar over, at det er en svær opgave for regionen at sikre et godt fundament for hele sygehuset i Thisted, udtaler borgmester Lene Kjelgaard Jensen i pressemeddelelsen.

På trods af forståelse fra kommunens side over rekrutteringsproblemerne, appellerer man til at tilstandene på Thisted sygehus normaliseres hen over sommeren og ikke først til nytår.

- Hvis en akutpatient skal fragtes til Hjørring, betyder det lang køretid før akut behandling. Det betyder også, at ældre mennesker med akutte helbredsproblemer pludseligt skal til Hjørring – altså 135 km væk for behandling. Det er ganske enkelt helt og aldeles uacceptabelt, lyder det i pressemeddelelsen.

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","caption":"TVmidtvest%20sendte%20den%2012.%20maj%20dette%20indslag,%20da%20det%20kom%20frem,%20at%20Thisted%20sygehus%20muligvis midlertidig%20m%C3%A5tte%20lukke%20ned%20for%20akutte%20kirurgiske%20operationer.","id":"75907"}]