Kommunal mad er urimelig konkurrence.

Dagens ret til 20 kroner. Det kan Thisted Kommunes Reva-center sælge mad til med offentlige kroner i støtte. Private madsteder er forargede over den urimelige konkurrence

030409_REVA-center_Thisted.jpg

To håndmadder for 12 kroner. Det er et frokosttilbud, som madstederne i Thisted ikke kan hamle op med. Grunden er, at håndmadderne til seks kroner stykket bliver lavet på kommunens Reva-center af folk, som er på offentlige ydelser og derfor ikke skal have løn for deres arbejde.

Derfor kan Reva-centret også sælge frokostretter til 20 kroner stykket. Dem leverer de hverdag op mod 200 af til en pris, hvor private madleverendører ikke kan konkurrere:

- Nej, det kan ikke lade sig gøre. For vi skal regne med lønkroner, og det er en tredjedel af prisen. Prisen skal op i 35-40 kroner, før vi kan være med, siger indehaveren af Janes Madsted, Jane Mortensen.

Hos Thisted Kommune mener man ikke at Reva-centrets cateringtilbud skabe ulige konkurrence:

Det er ikke konkurrenceforvridende når vi leverer på lovlig vis efter de kalkulationsregler, der er. Sådan siger Hans Jørgen Ravnborg, der er social- og sundhedsdirektør i Thisted Kommune.

Næste uges menu fra REVA-centret til 20 kroner:

Mandag: Risotto med skinkeTirsdag: Kogt nakkesteg med kartofler og aspargessovs Onsdag: Bøf med kartofler og sovs Torsdag: Frikassé Fredag: Skinkestænger