Kommentator: Kristian Jensen sat tilbage i kronprins-opløb

TV2's politiske kommentator, Henrik Qvortrup mener, at ejendomsskattesagen sætter næstformanden i Venstre, Kristian Jensen, betragteligt tilbage i kronprins-opløbet internt i partiet.

Den seneste uge har Venstres næstformand, Kristian Jensen fra Herning, været udsat for massiv kritik.

Kritikken kommer efter det har vist sig, at Kristian Jensen samt flere andre tidligere skatteministre tilsyneladende har kendt til, at der igennem mange år har været talrige fejl i SKAT's ejendomsvurderinger.

Fejlene har betydet, at flere tusinde boligejere har betalt for meget i ejendomsskat, uden at de pågældende skatteministre reagerede.

Kristian Jensen har påtaget sig en del af ansvaret for fejlene, men alligevel vurderer TV2's politiske kommentator, Henrik Qvortrup, at sagen kan få store politiske konsekvenser for Venstre-næstformanden.

- Den her sag sætter ham betragteligt tilbage i det her kronprins-opløb, hvis man kan tale om det. Men jeg synes også det er tankevækkende, at det jo ikke ligefrem er fordi hans Venstre-kollegaer har stået i kø for at hjælpe ham ud af den her suppedas, siger Henrik Qvortrup.

Baggrunden for kritikken er en rapport, der onsdag blev fremlagt af Rigsrevisionen. Her retter Rigsrevisionen en skarp kritik mod blandt andet Kristian Jensens tid i Skatteministeriet.

Kristian Jensen var skatteminister fra 2004 til 2010.