Kommentator: Cheminova er et guldæg

Ole Krohn fra TV2 News vurderer, at Cheminova er så attraktiv, at kapitalfonde er villige til at lægge op mod otte milliarder for kemivirksomheden.

Cheminova.jpg

Der er ikke noget at sige til, at flere erhvervsfonde lige nu er stærkt interesserede i at overtage kemikoncernen Cheminova på Harboøre Tange.

Det siger erhvervs- og finanskommentator Ole Krohn fra TV2 News. Over for TV MIDTVEST betegner han direkte Cheminova som et guldæg.

- Aktiekurserne har udviklet sig kraftigt hen over de sidste måneder, og alt tyder på, at nogen er meget interesseret i at give ejerne et tilbud, som de ikke kan afslå, siger Ole Krohn.

Afviser ikke folk ved hoveddøren

Auriga - selskabet bag Cheminova - udsendte i sidste uge en fondsbørsmeddelelse om, at man undersøger forskellige "strategiske muligheder". Ole Krohn har hørt om bud på op til otte milliarder, og dermed tyder det på, at Cheminovas ejere nu er mere interesseret i at sælge, end de tidligere har været.

- Jeg tror, at det bliver til virkelighed denne gang. Også fordi man ikke bare afviser folk ved hoveddøren. Man siger, at man rent faktisk undersøger mulighederne, siger Ole Krohn.

Hvis en kapitalfond køber den vestjyske kemikoncern, vil den formentlig sælge igen efter en årrække - for at få skaffe et overskud.

Alligevel mener Ole Krohn ikke umiddelbart, at medarbejderne på Harboøre Tange skal frygte fyringer.

- En kapitalfond vender altid hver en sten for at se, om der kan hente nogles besparelser. De er interesserede i at få forrentet deres kapital, og hvis de lægger en check på for eksempel otte mililarder kroner, så skal der måske også nogle omkostningsreduktioner til. Men hvis de ønsker at lave Cheminova til en vækstvirksomhed, så er min vurdering, at der kommer flere og ikke færre medarbejdere hos Cheminova.

Interview med Ole Krohn:

3:31