Kommentator: Blå blok har undervurderet Søren Pape

Den konservative formand vil gå rigtig langt for at få indrømmelser på miljøområdet, vurderer kommentator.

Blå blok har undervurderet De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, hvis de havde regnet med, at han ville droppe kampen om at få politiske indrømmelser, som skal resultere i en lavere udledning af kvælstof i landbruget.
    
Slagsmålet om den borgerlige landbrugspakke endte med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens afgang, men uden det politiske resultat som De Konservative kæmpede for.
    
Søren Pape Poulsen har derfor stillet regeringen et ultimatum på to uger til at meddele, om den er indstillet på at imødekomme De Konservatives krav eller ej.
    
- Søren Pape Poulsen har behov for at få det her hjem, så han vil gå rigtig langt, siger Troels Mylenberg.
    
- Det er ikke spor rart for regeringen og blå blok, at han truer med at lave en aftale med de røde partier.

Vigtigt at blive enige i blå blok    
Det er derfor vigtigt for samarbejdet i blå blok, at partierne kan blive enige, vurderer Troels Mylenberg, politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis.
    
- Men omvendt har Venstre også behov for at få vist, hvem der bestemmer, siger han.
    
Søren Pape Poulsen mener, at han har et "udestående" med regeringen.
    
Han vil have, at regeringen - repræsenteret ved miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) - senest om 14 dage skal give en "garanti" for, at de Konservative kan få politiske indrømmelser, som resulterer i en lavere udledning af kvælstof i de kommende år.
    
- Det er ikke et spørgsmål, om Venstre kan tåle at give indrømmelser. Det er derimod et spørgsmål, om Venstre kan blive nødt til det.
    
- Man kunne have lukket sagen, hvis man havde givet De Konservative den tillægspakke, de ville have. Man har læst Pape forkert, hvis man havde regnet med, at han ville give op.
    
- Og Pape har jo set, at det er muligt at tvinge resultater ud af Løkke, siger Troels Mylenberg.
    
/ritzau/