Kollerup: Statsministeren har måske fiflet med tal

Socialdemokraternes miljø- og fødevareordfører mistænker Lars Løkke Rasmussen for at have været med til at fifle med tallene bag landbrugspakken.

Simon Kollerup vil nu have en forklaring på, hvor involveret statsministeren har været i problematikkerne i forbindelse med landbrugspakken.
Simon Kollerup vil nu have en forklaring på, hvor involveret statsministeren har været i problematikkerne i forbindelse med landbrugspakken.
Foto: Steen Brogaard

Nye oplysninger i forbindelse med landbrugspakken er stærkt belastende for satsminister Lars Løkke Rasmussen, oplyser Berlinske søndag. 

Noget tyder på, at statsministeren var velorienteret og vidste meget om pakkens indhold og de risici, der var forbundet med den. Den viden skulle han have fået allerede inden man indledte arbejdet med pakken i efteråret 2015.

Notat til Statsministeriet
I et notat fra Miljø- og Fødevareministeriets jurister informeres Statsministeriet om, at den såkaldte 16-punktsplan ville risikere at bringe Danmark på kant med EU-direktiver om, hvor meget kvælstof, man må udlede i vandmiljøet.

Flere har også hæftet sig ved at regeringstoppen har brugt usædvanligt megen tid på denne sag i forhold til, hvad man normalt afsætter af opmærksomhed til en sag af denne størrelse.

Berlingske fortæller også, at Lars Løkke allerede i efteråret indkaldte centrale embedsmænd fra Miljø- og Fødevareministeriet, der arbejdede med Landbrugspakken, til møde med en række Venstre-ministre, der intet havde med miljø og landbrug at gøre. Formålet skulle angiveligt have været at lægge pres på embedsmændene.  

Kollerup kræver forklaring
Socialdemokraternes miljø- og fødevareordfører, Simon Kollerup, vil nu kræve en forklaring om, hvor meget statsministeren har vidst om sagen.

- Det her er uden tvivl en meget, meget alvorlig sag, når statsministeren har været så dybt orienteret om problemerne i landbrugspakken, så tidligt, ja så melder spørgsmålet sig jo, om Lars Løkke ligefrem selv har haft fingrene nede i fifleriet med det miljøregnskab, som han lod en minister tage skraldet for. Socialdemokratiet kræver nu en redegørelse af statsministeren, siger Simon Kollerup til TV MIDTVEST.

På spørgsmålet om det også kommer til at koste Venstre en statsminister, svarer Kollerup:

- Jeg er ikke en mand, som drager forhastede konklusioner, derfor siger jeg også, at nu må vi til bunds i den her sag, og derfor efterspørger vi i Socialdemokratiet en redegørelse fra statsministeren, men man må bare sige, at landbrugspakken har vist sig at være et meget stort skab, hvor skeletterne vælter ud, så jeg kan ikke afvise noget på nuværende tidspunkt. 

Statsministeriet har ikke ønsket at udtale sig om regeringsinterne forhold men bekræfter dog at have modtaget notatet.

TV MIDTVEST's seneste udgave af det politiske magasin Krydsfelt handlede om Landbrugspakken.

 

28:05
Er Landbrugspakken godt eller skidt for miljøet? Hvor meget vil regeringen lave om på planloven? Fire MF'er diskuterer emnerne i Krydsfelt. Vært: Klaus Knudsen Pedersen