Kølbæk afviser doping-anklager

Johnny Weltz følte sig presset til at sørge for doping, da han arbejdede for Team Home Jack & Jones, fortæller han til en ny rapport. Torben Kølbæk afviser beskyldningerne.

230615TorbenKoelbaek.jpg

Der foregik et omfattende doping-misbrug blandt ryttere på det professionelle cykelhold Team Home Jack & Jones, som blev etableret med udgangspunkt i Herning i 1998.

Det fremgår af den store rapport, som Anti Doping Danmark har offentliggjort tirsdag.

I rapporten fortæller holdets tidligere sportsdirektør Johnny Weltz, at de ryttere på holdet, der boede i Luxembourg i 2000, ønskede at etablere en "team dopingcentral", hvor rytterne kunne hente og bruge doping.

Samtidig retter Weltz en hård anklage mod holdets daværende ledelse - blandt andre direktør Torben Kølbæk og sportsdirektør Alex Pedersen.

"Johnny Welzt har over for undersøgelsesgruppen forklaret, at holdets daværende ledelse pressede på for sportslige resultater, og at han derfor følte sig presset til at skaffe doping til holdet. Til undersøgelsesgruppen har Johnny Weltz således udtalt, at "Alex P. og Torben were really putting preassure on", står der blandt andet i rapporten.

Afviser at have opfordret til indkøb og brug af doping

Det fremgår dog også, at Torben Kølbæk klart afviser, at han dengang vidste, hvad der foregik på holdet. Han har forklaret til undersøgelsesgruppen, at han først for nylig har fået kendskab til brugen af doping i Luxembourg.

"Både Torben Kølbæk og Alex Pedersen afviser over for undersøgelsesgruppen at have opfordret til organisering af indkøb og brug af doping på holdet. Kølbæk forklarer over for undersøgelsesgruppen, at han først fornylig har fået kendskab til brugen af doping i Luxembourg, mens Alex Pedersen erkender, at han havde kendskab til dopingarrangementet, men at han ikke aktivt hverken opfordrede til eller deltog i organiseringen. Han havde i forbindelse med rytternes uenighed om fordeling af dopingmidlerne oplyst rytterne om, at holdledelsen ikke ville blande sig i stridighederne. Ifølge Alex Pedersen var det rytternes præmiepenge, der blev anvendt til at købe dopingen. Alex Pedersen mener ikke, at Kølbæk vidste noget om dopingstridighederne mellem rytterne, da han i det daglige ikke var ude med rytterne. Ifølge Alex Pedersen var der, så vidt han vidste, kun tale om én leverance til lejligheden i Luxembourg. "

Det er ikke lykkedes TV MIDTVEST at få en kommentar fra Torben Kølbæk.

Eksternt link - se hele rapporten her. Afsnittet om Team Home Jack & Jones er på side 29 og 30