Kørelærer i chok efter løse hjulbolte: Det er sygt

Kørerlærer Knud Kjærgaard er rystet efter nogen har løsnet hjulboltene på han bil.

Kørerlærer Knud Kjærgaard fra Skjern fik sig en ubehagelige overraskelse tirsdag eftermiddag, da han var ude at køre med en elev kort før elevens køreprøve.

- Jeg var virkelig, virkelig rystet, siger Knud Kjærgaard.

Knud Kjærgaard hørte en knirkende lyd under den 7-8 kilometer lang tur han og en elev kørte tirsdag eftermiddag. Han fik mistanke om, at der kunne være noget i vejen med et af hjulene og fandt, at to hjulbolte i venstre baghjul helt var væk imens de øvrige tre sad løse.

quoteDe skal have værktøj med. Det tager tid. Det er sygt.

Knud Kjærgaard, Kørerlærer, Skjern

- I mit fag er det mig, den falder tilbage på. Min frygt var, at vi kunne være kørt forbi nogle børn ved skolen uden at være i stand til at styre bilen, siger Knud Kjærgaard.

 

 

Erik Kjærgaard har nu bestilt såkaldte låsebolte til sin bil. Låseboltene skulle gøre det svært for andre, at skrue boltene løs.

Flere tilfælde tikker dagligt ind

Tirsdag kom det frem, at der i alt er 243 anmeldelser landet over ifølge tal fra Rigspolitiet. Politiet opgør en gang om ugen antallet af anmeldelser i Midt- og Vestjyllands Politikreds. I alt har der været 21 anmeldelser i kredsen i 2017. Ifølge opgørelsen fra den 12. juni var ni af de seneste anmeldelser alle fra junimåned.

Ifølge Rigspolitiets opgørelse, er der endnu ikke nogen personer, hvis hjulbolte har været løsnet, som er kommet til skade. Men politiet ser meget alvorligt på fænomenet.   

Politiet behandler det som en overtrædelse af straffelovens paragraf 252, som handler om på hensynsløs måde at bringe andres liv eller førlighed i fare.
 

Indslaget her er fra 14. juni: Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget 9 anmeldelser om løse bolte på biler.

Udover at være kørerlærer er Knud Kjærgaard også uddannet mekaniker. Han ser sin bil efter hver eneste dag, og mener på igen måde, der kan være tale om, at boltene har løsnet sig selv.

- Det er jo ikke bare noget, der er nogen, der lige finder på. De skal have værktøj med. Det tager tid. Det er sygt, siger den chokkerede kørerlærer.