Køkkenfirma leverer nyt rekordregnskab

Kvik øger overskud med 30 procent og åbner køkkenbutikker på stribe.

Kvik vil fremover vokse med 12-14 nye butikker hvert år.
Kvik vil fremover vokse med 12-14 nye butikker hvert år.
Foto: Pressefoto: Kvik

Køkkenfirmaet Kvik lander for andet år i træk et rekordregnskab. Med en omsætning på DKK 1,2 mia. og en fremgang på 30 procent i resultat ruller det danske køkkenkoncept ud over hele Europa, hvor der pt. åbnes en ny butik hver måned. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den magiske milliard

I 2015 rundede den midtjyske køkkengigant for første gang i firmaets 34-årige historie den magiske milliard i omsætning, og i 2016 voksede omsætningen med 10 procent til DKK 1,2 mia. Resultatet før skat er i samme periode vokset 30 procent til DKK 120 mio.

- Når vi vokser 10 procent i et marked, der samlet set kun er i moderat vækst, kan vi ikke være andet end meget tilfredse. Der er ingen tvivl om, at vi har fået fat i et mere designorienteret publikum, der kan se, de får mere for pengene hos os, siger CEO Jens-Peter Poulsen.

Han fremhæver Kviks spredning over 10 markeder som en del af forklaringen på den konstante stigning de seneste fem år:

- Det gør os mindre sårbare i forhold til vores konkurrenter, der kun har 1-2 markeder. Vi spreder risikoen, for der er altid ét marked, der lykkes bedre end andre. I 2016 var det Benelux-landene, men allerede nu kan vi se, at Norden formentlig vil vokse mere end det øvrige Europa i 2017, konstaterer Jens-Peter Poulsen.

Turbo på vækst

Succesen forventes kun at vokse fremover i Kvik, der nu går ind i en fase, hvor åbning af nye butikker skal accelerere væksten. I 2017 planlægger køkkenproducenten at åbne 12 nye butikker og endnu flere i 2018.

- I 2015 og 2016 voksede omsætningen 32 procent, uden at vi stort set har fået flere butikker. Fremover vil vi vokse med 12-14 nye butikker hvert år. Derfor forventer vi år efter år at tage markedsandele fra vores konkurrenter, siger Jens-Peter Poulsen.