København tilføjer Viborg HK sæsonens første nederlag

København Håndbold blev det første hold, der slog Viborg HK i kvindernes liga.

Viborg HK

Alle hold i ligaen har spillet 11 kampe og er halvvejs i grundspillet. Med sejren kravler København ind i top-6, der giver adgang til slutspillet.

Hovedstadsklubben ligger nummer fem med 12 point, mens Viborg forbliver på andenpladsen med sine 19 point. Holdet fra domkirkebyen kunne ellers have overtaget førstepladsen fra FCM Håndbold i tilfælde af sejr.
Så har alle hold prøvet at tabe i kvindernes Primo Tours Ligaen. Det er en kendsgerning, efter at ellers ubesejrede Viborg HK tabte lørdagens udekamp til København Håndbold med 29-33.

Viborg var faktisk i teten i begyndelsen og kom foran 9-7 efter 12 minutter, men derefter gik den jyske angrebsmaskine i stå.

I det efterfølgende kvarter scorede Viborg blot tre mål, og så kunne København i stedet bringe sig komfortabelt på 19-12.

Landsholdsspillerne Anne Mette Hansen og Anne Cecilie de la Cour samt Mia Rej var godt kørende og scorede alle fem gange i første halvleg.

Viborg sluttede dog halvlegen bedst af og fik begrænset pausestillingen til 15-20, og Viborg kom også flyvende fra start i anden halvleg.

I løbet af fem minutter var Viborg på 19-20, og så følte København-træner Claus Mogensen sig nødsaget til at tage timeout.

Det hjalp. I hvert fald fandt København sig selv igen og holdt fast i sit forspring. Holdet gik ind til de sidste ni minutter foran 30-26.

Viborg kom på 28-30, men derefter havde København succes med at afvise Viborgs tilnærmelser.

Blandt andet i kraft af Anne Cecilie de la Cours ti scoringer sluttede det med københavnsk firemålssejr.