Kødskandale på Stoholm-farm

Fødevaremyndighederne og politiet har foretaget en større aktion på en stor fårefarm i Iglsø ved Stoholm. Farmen har ulovligt slagtet og solgt uhygiejnisk fårekød fra adressen.

180310faar001.jpg

Fødevarestyrelsen advarer personer, der har købt kød fra fårefarmen på Øster Børstingvej 2 i Iglsø, mod at spise kødet. Produkterne fra farmen er ikke egnet som menneskeføde, siger styrelsen, efter farmen er blevet afsløret i en større kødskandale.

Ejeren har slet ikke autorisation til at slagte dyr. Alligevel har man både slagtet og solgt kød fra adressen. Men der er også overtrådt en række regler med antibiotika til dyrene, og dyrene mangler i flere tilfælde de lovpligtige øremærker, som gør det muligt at tilbagekalde eventuelt sygdomsinficeret kød.

Ved aktionen i går stod det også klart, at slagtningen, der er foregået på adressen, ikke bare har været ulovlig, men den er også sket under uhygiejniske forhold.

Ved aktionen konstaterede Fødevarestyrelsen desuden, at der bag en affaldscontainer lå storte sække med skind og hoveder fra 50 får og lam, som var blevet slagtet på ejendommen. En del af indvoldene var ulovligt gravet ned på marken bag gården. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen har taget en række blodprøver fra levende dyr på besætningen. Svarene forventes i begyndelsen af maj.

Forbrugere eller andre der har købt kød fra Øster Børstingvej 2 i Iglsø ved Stoholm bør kassere det, fortæller styrelsen i pressemeddelelsen.

Se indslag fra TV/MIDT-VEST her: