Køber tyverialarmer som aldrig før

Danskerne har europarekord i indbrud. Frygten for indbrud har fået midtjyderne til at investere i Falcks tyverialarmer. Falcks salg er steget med 135 procent.

Flere midtjyder sikrer deres hjem med en Falck-tyverialarm. Det er frygten for indbrud, der har fået de midtjyske boligejere til at sætte flere alarmer op i deres hjem.

- Det giver ro i sindet at vide, at der bliver passet på familiens hjem, når man er bortrejst eller bare ude at købe ind, siger Lars K. Jørgensen, der er alarmdirektør i Falck.

Falcks salg af tyverialarmer er steget med hele 135 procent i forhold til sidste år i Region Midtjylland. Samtidig er salgstallet steget med 74 procent i Region Nordjylland i forhold til sidste år.

Indbrud i ferien

Mange tager på ferie henover sommeren, og når huse står tomt henover sommere, kommer der flere indbrud.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi blev der i perioden fra juni til august sidste år begået flest indbrud i juli måned. I juni var der 172 indbrud, mens der i juli blev anmeldt hele 408 indbrud. I august var tallet 232.

Europarekord i indbrud

Nye tal fra Eurostat viser, at der på landsplan er 809 indbrud per 100.000 indbyggere. Sammenlignet med nabolande er det meget højt. Danskerne har fem gange så mange indbrud som tyskerne og fire gange så mange indbrud som svenskerne.