Kobbertyv taget på fersk gerning

Kobbertyve slog atter til hos midtjysk produkthandel - denne gang blev een af dem anholdt.

Så skete det igen: En af de midt- og vestjyske produkthandlere fik tirsdag aften besøg af kobber-tyve, men denne gang lykkedes det ordensmagten at snuppe een af tyvene på fersk gerning.

Tyvene slog ved 22-tiden til hos Stena i Rødkjærsbro - en genbrugsplads, der flere gange tidligere har haft indbrud. Tyveknægtene blev fanget af de infrarøde overvågningskameraer, og pladsens bestyrer fik fat på politiet, der anholdt en 56-årig mand fra Randers. Overvågningsbillederne viste, at der var flere tyve på stedet, men det lykkedes de andre at stikke af.

Havde samlet 600 kilo kobber

Tyvene havde nået at samle omkring 600 kilo kobber, inden politiet slog til. Kobber er lige nu i høj kurs hos de kriminelle, fordi prisen er rekordhøj. Det er blandt andet den kraftige vækst i Kina, der har været med til at presse prisen op omkring 50 kroner per kilo.

For en uges tid siden blev flere unge mænd anholdt, da de forsøgte at stjæle kobber fra den tidligere slagterigrund i Skive. Folk i branchen mener, at kobber-tyverierne er organiserede, men ifølge lokalpolitiet i Viborg er den 56-årige fra Randers ikke kendt af politiet i forvejen. Han er nu sigtet for tyveri, men bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling.

I sidste uge besøgte TV/MIDT-VEST Stena i Rødkjærsbro - indslaget handlede om den høje pris på kobber og, hvordan pladsen forsøger at gardere sig mod indbrud. Se indslaget her: