Partiet Klaus Riskær Pedersen: Knokler for at komme over spærregrænsen

De er helt nye i politik, men alligevel er flere kandidater allerede blevet strøget fra opstillingslisterne. Partiet Klaus Riskær Pedersen kæmper for at bevæge sig over spærregrænsen og komme i folketinget.

Partiet Klaus Riskær Pedersen kæmper for at komme over spærregrænsen. Her ses partiets kandidat i Vestjyllands Storkreds, Kim Durup.
Partiet Klaus Riskær Pedersen kæmper for at komme over spærregrænsen. Her ses partiets kandidat i Vestjyllands Storkreds, Kim Durup.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Det er ikke mange måneder siden, partiet Klaus Riskær Pedersen fik samlet nok vælgererklæringer til at kunne stille op til folketinget. Siden er tiden gået med at finde lokale kandidater, for selvom formanden er kendt nok til at lægge navn til hele partiet, så skal der flere kandidater til for at kunne stille op i hele landet.

I Vestjylland er det dog ikke gået smertefrit. Kort efter at have præsenteret sit kandidathold, meldte Klaus Riskær ud at spidskandidat Dorte Jarlby var blevet vraget på grund af dårligt samarbejde med de andre kandidater. Vrøvl, sagde Jarlby, hun havde selv sagt til partistifteren, at hun ikke længere ville være en del af partiet.

Tilbage står partiet Klaus Riskær Pedersen med en enkelt kandidat i Vestjyllands Storkreds. Kim Durup er selvstændig vognmand og tegner nu partiet i det vestjyske. Durup er ny i politik, og nu skal han som ene kandidat kæmpe for at samle stemmer til det nye parti.

Flere kandidater i Nordjylland

I Nordjyllands Storkreds er der lidt flere kandidater til at tegne partiet. To navne står der indtil videre på opstillingslisten, og en af dem er Maria Terese Fog Bartholdy, som dækker Thisted- og Himmerlandskredsen.

Maria Terese Fog Batholdy er socialpædagog og bor i Rebild Kommune. Hun har ligesom kandidaten i Vestjylland ingen politisk erfaring, men set fra partiet Klaus Riskær Pedersen er det er styrke, at folketingsmedlemmer ikke skal have politik som levebrød og karrierevej.

Det helt store spørgsmål er nu, hvor stor tilslutning partiet får. I meningsmålingerne er de langt fra spærregrænsen på to procent, og derfor kræver det noget af en slutspurt, for at Partiet Klaus Riskær Pedersen skal booke plads i folketinget.