Knivstikkeri på psykiatrisk botilbud

Lørdag eftermiddag blev en 39-årig kvindelig medarbejder stukket i armen med en kniv af en beboer på botilbuddet Kærvang i Nykøbing

120618Kaervang.jpg

Overfaldet skete omkring klokken 15.30 i botilbuddets fælleskøkken.

Den 39-årige medarbejder var alene sammen med en 27-årig kvindelig beboer. På grund af god og stabil opførsel havde beboeren fået lov til at komme med i køkkenet for at snitte salat med en urtekniv. Normalt er knivene ellers låst inde på stedet.

Den 27-årige kvinde skulle ifølge bostedets leder have hørt stemmer i hovedet, der sagde, at hun skulle stikke den ansatte med knvien. Det gjorde hun så, og den ansatte blev snittet to gange i armen.

De to flygtede derefter i hver sin retning, og politiet blev tilkaldt.

Indlagt på den lukkede afdeling

Den 27-årige beboer blev anholdt uden tumult. Hun blev kørt til det psykiatriske hospital i Brønderslev, hvor hun er indlagt på den lukkede afdeling:

- Hun er indlagt på "røde papirer", hvilket betyder, at hun er til fare for sig selv og alle andre, og så er hun sigtet for vold, fortæller politikommissær Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.

Vil ikke ændre procedurer

Ole Bjerre Jakobsen, der er sektorchef i Region Nordjylland, er meget ked af sagen. Han mener dog ikke, at den giver anledning til at ændre i regionens procedurer:

- Generelt mener jeg, at vi har rimelig godt styre på det her. Det er selvfølgelig sin sag at påstå, når vi lige har haft den her episode. Men sagen er, at vi har at gøre med rigtig syge mennesker. Og jeg tror egentlig den her sag viser, at uanset hvad man gør, så kan man aldrig gardere sig 100 %, siger han.

Medarbejderen fik et snitsår i overarmen som krævede sting, men skaderne betegnes som ikke-farlige.

1:55
Lørdag blev en medarbejder på bostedet Kærvang i Nykøbing stukket to gange med en kniv af en kvindelig beboer.