Knastørt landskab: Flere småbrande rundt i landsdelen

Tørt vejr, mangel på regn og tidligere høst end normalt giver brandmænd rundt i landsdelen mere at se til end de plejer på denne tid af året.

En lang periode med varmt verjr og minimalt regn har gjort Danmark knastør. Det giver ekstra travlhed hos brandvæsenet.
En lang periode med varmt verjr og minimalt regn har gjort Danmark knastør. Det giver ekstra travlhed hos brandvæsenet.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Når man kigger ud, er landskabet langt mere brunt og tørt end det plejer. Og det giver anledning til flere brande. Både store og små.

Bare lørdag har der været flere brande i det midt- og vestjyske landskab.

Hos Midtjysk Brand og Redning, der dækker Viborg og Silkeborg Kommuner, havde de i går eftermiddags to mindre markbrande.

Gnist ved græsslåning

Den ene af de mindre markbrænde opstod på Fallevej i Finderup under græsslåningen. Den blev dog hurtigt slukket og bredte sig cirka 300 meter langs vejen.

- Der skal jo ingen ting til, når det er så tørt, som det er nu. Selv at man høster eller slår græs, kan opstarte en brand med en gnist, advarer beredskabschef ved Midtjysk Brand og Redning, Vagn Erik Jensen.

Den anden mindre markbrand opstod i forbindelse med en nyhøstet mark på Hobro Landevej. Branden var cirka 50 kvadratmeter stor.

Udover de to mindre markbrande, havde brandvæsenet også travlt med at slukke en større markbrand ved Vorgod, hvor Brand og Redning MidtVest rykkede ud.

Tag en ekstra brandslukker med

Med den hedebølge der, ifølge TV 2 rammer Danmark i næste uge, kan brandmændene højst sandsynligt se fra til endnu en travl periode.

Derfor opfordrer Midtjysk Brand og Redning til, at der bliver passet ekstra meget på i forbindelsen med høsten derude.

- Vi vil gerne opfordre landmændene til at være ekstra forsigtige. De kan eksempelvis tage en ekstra brandslukker med på majetærskeren, når de høster, siger beredskabschef ved Midtjysk Brand og Redning, Vagn Erik Jensen.

Han understreger, at tiden er altafgørende, når landskabet er så tørt, som det er i øjeblikket.

- Derfor er det afgørende, at komme i gang med slukningen så hurtigt som muligt, siger beredskabschef Vagn Erik Jensen.