Klovne skræmmer midt- og vestjyder

En bizar trend, hvor folk klæder sig ud som klovne og skræmmer andre, er nu også nået til det midt- og vestjyske.

Uhyggelig klovn
Foto: Colourbox

Søndag aften blev borgere skræmt af klovne både i Nykøbing på Mors og i Gullestrup ved Herning.

Omkring kl. 21 søndag aften blev to unge mænd iført klovnemasker og sort tøj først set på Rådhustorvet og senere i Østergade i Nykøbing på Mors. De klovne truede tilfældige folk med en genstand, som kan have været en lommekniv. 

Politiet fraråder kraftigt, at man følger klovnetrenden.

- Det er fuldstændig fjollet. Ingen kan forudsige, hvad der sker. Folk kan få et hjerteanfald eller kan gå til modangreb, fordi de bliver skræmt. Man kan dø af det, så man skal stoppe med det, siger Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted og oplyser, at det endnu ikke er lykkes at finde frem til de to unge mænd.

Klovne skræmmer også i det midtjyske

Klovnetrenden har også ramt det midtjyske søndag aften.

I Gullestrup ved Herning rykkede politiet ud til Engens Kvarter og Lyngens Kvarter, hvor flere beboere var blevet skræmt af flere unge drenge iført hvide klovnelignende masker.

En beboer anmeldte episoden kl. 20.24, fordi hans kone havde overhørt 5-6 drenge på mellem 14 og 16 år gejle hinanden op på gaden, hvor de havde sagt "vi skal fandme bare tæve nogen".

- Det er ubehageligt. Jeg kan godt håndtere det, men andre kan blive skræmt fra vid og sans, siger Jimmy, der anmeldte episoden, men som ikke vil have sit efternavn frem.

Ifølge Henning Præstegaard, politikommissær hos lokalpolitiet i Herning, havde de unge drenge siddet på lur bag huse eller træer og sprang frem, når der kom folk forbi.

- Vi fandt maskerne i en skraldespand og fandt frem til dem, vi tror, har haft dem på. Vi tog en snak med dem og deres forældre om alvorligheden af, hvad deres børn går og laver, siger Henning Præstegaard.

Den seneste tid er folk i både ind- og udland blevet skræmt fra vid og sans af folk, som netop er iført klovnemasker. 

Trenden er især set i USA og Storbritannien, men også i Danmark, hvor der i weekenden var i alt omkring 10 tilfælde rundt om i landet. I Kolding-området fik tre personer en bøde for at skræmme folk.
    
I flere af tilfældene har klovnene været bevæbnet med knive eller plasticvåben, men der blev ikke fundet våben eller attrapper i aftes i Herning.