Klokkenist med Beatles-toner

Paul McCartney giver mandag aften koncert i Jyske Bank Boxen, og i den forbindelse har en klokkenist fra Silkeborg varmet op i Herning Kirke i dag.

Klokkenist

Klokkenisten Karin Viller Hansen har i dag varmet op i Herning Kirke. Opvarmningen var dedikeret til den aldrende Beatles-legende Paul McCartney, der giver koncert i Jysk Bank Boxen mandag aften. Derfor har der gennem  hele eftermiddagen lydt gamle Beatles- og McCartney-toner fra kirkens klokkespil.

Det er nemlig helt særligt, når de store kunstnere gæster byen, mener Karin Viller Hansen.

- Det er sådan nogle dejlige nogle melodier, og selvfølgelig skal man håndtere klokkespillet anderledes, end hvis man spiller en salme eller en vise. Men man skal bare lige igang med det, så er det dejligt  Jeg kan godt lide beatles-melodierne. De er enormt gode og handler om noget livsnært - kærlighed for eksempel, siger Karin Viller Hansen.

Og det er ikke første gang klokkenisten varmer op for en af verdens største kunstnere. Tidligere har hun omsat Bruce Springsteens musik til klokkespil.

-Jeg synes, det er med at forbinde kirken og klokkespillet så meget med byen som muligt.  Vi lever af hinanden og vibrerer, så når der er gang i noget, skal kirken også være med i det.

Karin Viller Hansens yndlingssang med Beatles er ”With a little help from my friend”.

 

1:52
I anledning af aftenens koncert lød der i dag McCartney-musik fra klokkespillet i Herning Kirke