Klodset bankrøver fanget på kamera

Dagens væbnede bankrøveri i Holstebro kan blive en formalitet at opklare. I hvert fald hvis røveren er bosiddende i Danmark. Overvågningsbilleder af røveren er nemlig så gode, at han får svært ved at gemme sig for politiet.

020210_Roevermasket001.jpg

Middagspausen i Sparbank Vest på Vestergade i Holstebro var det første, der gik galt for den røver, politiet netop nu jagter i Holstebro.

Røveren havde udset sig Sparbank Vest som sit mål, da han ved middagstid gik ind i banken med en røveri-seddel i hånden og en kniv i lommen. Men et venligt personale i banken oplyste røveren, at kasse-ekspeditionen var lukket indtil klokken 13.

Derfor måtte røveren forlade banken med røveri-sedlen i hånden - men uden penge. Det næste der gik galt for røveren var, at han blev fanget på bankens overvågningskamera ved døren.

Røverens bank-togt fortsatte herefter til nabo-bygningen, hvor Sparekassen Holstebro holder til. Her var kassen ikke middagslukket, og røveren truede sig til et endnu ukendt beløb og stak af.

Men politiets efterforskning har nu kædet de to bank-besøg sammen. Derfor kan politiet nu med stor sikkerhed sige, at den mand, der er fanget på overvågningskameraet fra den ene bank, er den samme mand, som kort efter røvede nabo-banken.

Overvågningsbillederne er af udsædvanlig god karakter. Ikke mindst på grund af, at røverens maskering, som også var mislykket. Hans ansigt er stort set helt blottet på billederne.

Nu efterlyser politiet manden, og hører gerne fra personer, der kan genkende ham. Politiet kan kontaktes på telefon 1 1 4.