Klitmøller-surfer drømmer om OL

Surfing debutterer som OL-sportsgren ved sommerlegene i Tokyo 2020. Én af dem, som drømmer om at deltage ved legene, er 23-årige Oliver Hartkopp fra Klitmøller.

Den 23-årige surfer Oliver Hartkopp, der bor i Klitmøller, bliver af den danske landstræner udråbt som Danmarks største OL-håb.
Den 23-årige surfer Oliver Hartkopp, der bor i Klitmøller, bliver af den danske landstræner udråbt som Danmarks største OL-håb.
Foto: Mark Wengler / RipnSnap

Surfing indtræder som ny sportsgren i det olympiske program, når der næste år afholdes OL i Tokyo. Det betyder, at surfere over hele verden kan begynde at drømme om at deltage i de ikoniske lege, og det gør sig bestemt også gældende for danske surfere.

Ifølge den danske surf-landstræner Christen Søndergaard ser det dog svært ud for Danmark at få nogle deltagere med til legene i 2020. Det skyldes, at konkurrencen om at komme med er særdeles hård, da der kun er plads til 20 mandlige og 20 kvindelige surfere i Tokyo.

Til gengæld håber han, at OL i Paris 2024 vil blive anderledes, og han peger på en 23-årig Klitmøller-surfer som det største OL-håb.

– Vi håber på et større deltagerantal ved legene i Paris, for så begynder Danmark at have nogle realistiske chancer for at kvalificere sig. Det bedste bud er Oliver Hartkopp, som vi har på vores landshold. Han er helt klart lige nu den største stjerne herhjemme, siger den danske landstræner i surf Christen Søndergaard til Ritzau.

Oliver Hartkopp er 23 år gammel og bor i Klitmøller. Han er født og opvokset i Nordsjælland, men han flyttede som 16-årig til Cold Hawaii i Thy for at forfølge drømmen om at blive surfer.

Han har på trods af sin unge alder allerede opnået et hav af titler inden for dansk surfing. Tre danske mesterskaber i seniorklassen og fem junior-mesterskaber er det blevet til for den unge Klitmøller-surfer. På trods af de mange titler var det dog stadig en overrasket Oliver Hartkopp, der hørte om udmeldingen fra den danske landstræner. 

- Det er en kæmpe anerkendelse at få. Lige da jeg hørte om det, tænkte jeg bare ´wow´. Det er en vild besked at få fra den danske landstræner, fortæller Oliver Hartkopp.

Drømmen om OL

Den danske landstræner fortæller til Ritzau, at antallet af surfere ved OL skal stige, hvis Danmark for alvor skal have en god chance for at få en plads. Han tror dog på, at det er et muligt scenarie, hvis vandsportens debut på OL-scenen i Tokyo 2020 bliver en succes.

Det er en opfattelse, der bliver delt af Oliver Hartkopp. 

- Der skal ske et mirakel, hvis jeg skal med til OL 2020. Der skal dog slet ikke være nogen tvivl om, at det er en kæmpe drøm for mig at komme til OL i den sportsgren, som jeg elsker, så jeg går 100 procent efter at komme med på et tidspunkt, fortæller han. 

I december 2020 skal Den Olympiske Komité afgøre, om surfing endeligt skal på OL-programmet i 2024.