Klitmøller-surfer modtager hæder som Årets Thybo: - Jeg fik gåsehud

Surferen Casper Steinath fra Klitmøller er blevet kåret til Årets Thybo.

Casper Steinfath modtager prisen som Årets Thybo.
Casper Steinfath modtager prisen som Årets Thybo.
Foto: Peter Steinfath

Han er fire gange verdensmester i paddlesurfing, og nu er han også Årets Thybo.

I hvert fald er det titlen, som fredag tilfaldt den 24-årige Klitmøller-surfer Casper Steinfath, da medlemmerne af Thy Erhvervsforum ved organisationens årlige nytårskur i Hanstholm skulle pege på den thybo, som havde fortjent hæderen mest.

- Det er overvældende, og jeg er meget ydmyg. Jeg tror, det er noget af det største, man kan opnå som thybo, fortæller Casper Steinfath til TV MIDTVEST.

- Det er jo en anerkendelse af, at det man har opnået ikke blot er stort for en selv, men at min energi og mine præstationer også har inspirieret mange mennesker i min hjemstavn. Jeg fik gåsehud, da folk rejste sig op og klappede. 

Casper Steinfath har vundet VM-guld hele fire gange i Stand Up Paddle, og han vandt i øvrigt både guld og sølv ved VM, som blev afholdt i København og Vorupør i September sidste år.

- Hans præstationer er enestående

Prisen blev overrakt af direktøren for Sparekassen Thy, Ole Beith, der i sin tale lagde vægt på Steinfaths internationale bedrifter.

- Prisen går i år til en person, der viser vejen til næste generation og som aktivt driver sit eget brand med nationale og internationale sponsorkontrakter og sit eget surfakademi. Hans præstationer er enestående og du er helt igennem Thybo uanset, hvor i verden, du er, sagde Ole Beith ifølge en pressemeddelelse fra Cold Coast.

- Du har bidraget til at gøre Thy større og mere populær.

Vil padle fra Thy til Norge

Casper Steinaths helt store mål for sæsonen er at padle hele vejen fra Thy til Sydnorge og dermed krydse Skagerak som den første person på et paddleboard nogensinde.

- Jeg håber, jeg kan gennemføre udfordringen, siger Steinfath, der regner med at prøve kræfter med distancen i februar.

- Det bunder i en barndomsdrøm, jeg har. Da jeg var mindre, drømte jeg om, hvor jeg kunne padle hen. Jeg ville ud i horisonten ligesom de gamle vikinger. Så nu skal jeg ud og prøve kræfter med de ukendte vidder, griner Casper Steinfath.

Det er 20. gang, at prisen som Årets Thybo bliver uddelt, og den består af en bronzestatuette af Limfjordspigen, som er lavet af kunstneren Henning Wienberg.