Klitmøller-borgere raser: Placerer togvogn i klit

En togvogn midt i klitterne har sat sindene i kog i Klitmøller. - En skamplet og provokation på det groveste, lyder det.

Det er denne togvogn, der har sat sindene i kog i Thy.
Det er denne togvogn, der har sat sindene i kog i Thy.
Foto: Katrine Fuglsang TV MIDTVEST

Restauratør Jesper Birch i Klitmøller har sat en midlertidig tøjbutik op på en af de bedste placeringer i byen i forreste klitrække uden at søge tilladelse.

Indtil videre kan der ikke gøres noget ved det, da Thisted Kommune ikke kan kræve den fjernet uden høringsfrist, og så er højsommeren gået med det. Både borgere og politikere føler sig magtesløse og raser nu over togvognens placering.

- Grænsen er nået for, hvor meget der er plads til. Den vogn midt i det hele er både en skamplet og noget af den slags, som får Klitmøller til at ligne for eksempel Blokhus, hvor alt er tilplastret, skriver Henrik Andersen på Facebook, hvor flere følger trop.

- Det ligner et gøglercirkus. En skamplet for Klitmøller. Én togvogn nu - næste sommer er det 10 togvogne. Det er uetisk, skriver Grethe Dragsbæk.

- Uanset hvad, så er det fuldkommen sindssygt at sætte sådan noget op i vores flotte by. Se at få fjernet det skrammel, mener Christian Dragsbæk.

- Hellere udnytte kommunens langsomlighed end få tilladelse. Han opnår, det han går efter de seks uger i højsæsonen som tidligere udmeldt. Hvor ganske usmageligt!, fastslår Ella Aastrup. 

 
 
Foto: Katrine Fuglsang TV MIDTVEST

Provokerende

Teknikudvalgsformand i Thisted Kommune, Kaj Kirk, kalder det en provokation på det groveste.

- Det er forkasteligt, det her. Det er klart – han kender reglerne, og så gør han det alligevel. Han ved udmærket godt, at der er 4-5 ugers sagsbehandling her i ferieperioden, siger Kaj Kirk fra Dansk Folkeparti.

Hvordan ved du, det er spekulation?

- Det kan jeg selvfølgelig heller ikke bevise, men enhver med lidt sund fornuft kan se, at der kommer da fandme aldrig en tilladelse til at sætte en togvogn op der. Midt i en klit og lige ved Klitmøllers allermest befærdede vej. Det er med fuldt overlæg, raser formanden for klima-, miljø- og teknikudvalget og fortsætter:

- Jeg har drøftet det med direktøren i forvaltningen og gjort det klart, at jeg kræver togvognen fjernet inden for 24 timer. Men det kan vi ikke ifølge forvaltningsloven – der er der nogle rammer, vi skal følge.

Kaj Kirk er også sur over, at man kan sætte en butik op i juni og så undskylde i august – og i mellemtiden have fået hele højsæsonen foræret.

- Det kommer vi til at se på til vores første møde efter sommerferien – om vi kan gøre noget, så det ikke er muligt at spekulere i det her fremover. Jeg har mest lyst til at køre derop og selv flytte den med en kran med det samme, men det må jeg selvfølgelig ikke. Men vi kommer til at se, om vi kan stramme op, slutter Kaj Kirk.

Jesper Birch vil overfor TV MIDTVEST hverken be- eller afkræfte, at han skulle spekulere i sagsbehandlingstiden og siger, at han ikke har nogen kommentarer, så længe sagen behandles i Thisted Kommune.