Klassisk 1. maj i fuld sol

Vejrguderne viste sig fra sin bedste side på arbejdernes internationale kampdag, der traditionen tro bød på politiske taler overalt i landsdelen.

Røde faner

Fra morgen til ud på eftermiddagen blev der søndag afleveret politiske budskaber i anledning af 1. maj.

På arbejdernes internationale kampdag var fx Anne Paulin i aktion i anlægget i Skive allerede fra morgenstunden. Socialdemokraten, der plejer ’kun’ at være folketingskandidat optrådte i dag som MF, da hun dette forår vikarierer for kollega Thomas Jensen fra Silkeborg, som er på barsel.

- Det er utrolig spændende. Det er meget tærerigt. Det er klart, at når man stiller op til Folketinget, så vil man jo også gerne have noget erfaring, sagde Anne Paulin

Tv-folk fra Sydkorea

I Holstebro havde det socialdemokratiske folketingsmedlem Annette Lind fået selskab af et tv-hold fra Sydkorea. Det sydkoreanske tv-selskab, KBS, er rejst til Danmark for at lave en udsendelse om verdens lykkeligste folk, og i den forbindelse fulgte det blandt andet den vestjyske socialdemokrat 1. maj.

- Der er jo rigtig, rigtig kort fra politikerne til folket i Danmark og det tror jeg er det, man rigtig gerne vil følge med i i Sydkorea. Jeg tænker, at de har noget at lære, sagde Annette Lind.

SF'er langt hjemmefra

SF’s Karsten Hønge var søndag eftermiddag på udebane i Herning. Hønge, der er valgt på Fyn, havde fundet vej til LO’s 1. maj-arrangement i Birk Centerpark, hvor folkesocialisten høstede forventelige klapsalver ved at slå et slag for fagbevægelsen.

- Vi står for de ting, som jeg virkelig og oprigtigt mener giver almindelige mennesker en chance her i livet. Alt for tit i politik bliver den almindelige lønarbejder glemt og klemt. En dag om året siger vi, vi vil have et samfund, hvor der er plads til os alle sammen, og hvor der skal være fair muligheder, udtalte Karsten Hønge.

Af de folketingsmedlemmer, som er valgt her i landsdelen, var Thomas Jensen den, der havde mest travlt. Socialdemokraten, der er valgt i Silkeborg, havde i dagens anledning sat sin barselsorlov på pause. Thomas Jensen nåede i løbet af kampdagen at holde 1. maj-taler ikke mindre end fem gange.