Klart ja til afstemning i Struer

Byrådet i Struer har tirsdag aften klokken ca. 20.45 besluttet, at planerne om en sammenlægning med Holstebro Kommune skal til afstemning blandt kommunens borgere.

Struer kommune Raadhus 2_0.jpg

18 byrådsmedlemmer stemte for en afstemning, to stemte imod imod og en undlod at stemme.

- Jeg er rigtig glad for resultatet og håber, at borgerne siger ja ved aftemningen, siger borgmester Mads Jakobsen til TV MIDTVEST.

Byrådet er ikke enige om, hvorvidt sammenlægningen er en god ide, men de fleste kunne altså tilslutte sig, at spørgsmålet skal til en afstemning blandt borgerne.

Niels Viggo Lynghøj fra socialdemokraterne er selv for en sammenlægning, men han fortår godt, at det ikke er let at blive enige - heller ikke indenfor partierne.

- Det er helt naturligt, at vi er splittede. Det her handler ikke om partipolitik. Det er folks personlige holdnigner og følelser, der kommer i spil og det er helt ok, siger han. 

Struers ja betyder, at spørgsmålet om kommunesammenlægningen kommer til afstemning den 3. december i forbindelse med afstemningen om de danske EU-forbehold.Se Struer-politikernes reaktioner efter byrådsmødet: