Klar til ny forestilling efter Kina-kaos

Tirsdag blev en forestilling aflyst af hensyn til deres sikkerhed. Alligevel går eleverne fra Balletskolen i Holstebro på scenen onsdag aften.

balletskole.jpg

Den kinesiske hype omkring 16 danseelever fra Balletskolen i Holstebro har nået det ekstreme.

Tirsdag måtte det kinesiske politi aflyse en forestilling af hensyn til elevernes sikkerhed, fordi over 10.000 ville ind i en sal med plads til kun 1000 tilskuere.

- Dybest set er vi jo bare en lille skole fra Vestjylland, så det er lidt surrealistisk at opleve den her kæmpe opmærksomhed, siger skoleleder Kent Sommer i telefonen fra Kina.

Danseeleverne tog aflysningen pænt, mens de kinesiske arrangører græd som pisket over at måtte aflyse, fortæller Kent Sommer.

Flere forestillinger venter

Arrangørerne havde ikke været forberedt på det store fremmøde, men Kent Sommer stoler på, at der nu er styr på sikkerheden - også i Beijing, hvor den vestjyske delegation rejser til i morgen. Her venter fire forestillinger, inden de rejser hjem på mandag.

- Nu tager de alle forholdsregler. Det gælder også i Beijing, hvor de har et sikkerhedsmøde i dage, så vi stoler på, at der er styr på det fra nu af, siger Kent Sommer.

I aften går danseeleverne på scenen i et teater i Xi'an - samme by, hvor poltiet tirsdag måtte aflyse forestillingen på et universitet.

Her vil blandt andre kulturminister Marianne Jelved og den danske ambassadør være at finde blandt publikum.

Efter forestillingen vil eleverne lave en lille præsentationsfilm til de mange tusinde fans, der gik forgæves tirsdag aften.