Klar tale fra Wilbek: Målet er guld

Trods et enormt forventningspres er landstræneren ikke bange for at melde offentsivt ud: Danmark skal vinde EM-guld.

120114_Landshold.jpg

Landstræner Ulrik Wilbek har tidligere været forsigtig med at være alt for offensiv i sine udmeldinger inden en slutrunde. Men op til EM på hjemmebane er der ingen tvivl: Den officielle målsætning er at vinde guld.

- Vi har et fantastisk godt hold. Vi er regerende europamestre og viceverdensmestre. Så ville det se lidt sløjt ud at sige, at man gerne vil være nummer fire, siger Ulrik Wilbek til TV MIDTVEST.

Europamesterskaberne er blevet kaldt den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde, og der hviler et kæmpe forventingspres på de danske spillere. Det er dog ikke en situation, der ryster truppen.

- Jeg tror, at vi er dem, der har størst forventninger til os selv. Hvis vi ikke vinder guld, er det os selv, der bliver mest skuffede. Selvfølgelig bliver det svært - der er rigtig mange gode hold, men med opbakning fra alle danskerne tror jeg også, at det er muligt, siger Skjern Håndbolds landsholdsspiller Kasper Søndergaard.

Minder om Malmø i 2011

Team Tvis Holstebros slutrunde-debutant Klaus Thomsen er enig.

- Det bliver forhåbentlig en rigtig fed oplevelse med en masse tilskuere i ryggen. Det bliver totalt fedt, siger han.

Ulrik Wilbek siger, at landsholdet har meget fokus på, hvordan man tackler presset udefra. Han peger på, at holdet har prøvet noget, der mindede om det, der nu venter. Det var, da Danmark havde hjemmebane i Malmø under VM i 2011.

- Men det her bliver bliver endnu større. Der er jo utrolig meget opmærksomhed i Danmark om denne event. Og vi skulle da være nogle skarn, hvis vi ikke brugte det positivt, siger Ulrik Wilbek.

Danmark spiller alle sine kampen i Jyske Bank Boxen i Herning - første kamp spilles søndag aften mod Makedonien.

Interview med Ulrik Wilbek, Kasper Søndergaard og Klaus Thomsen om forvetningerne til EM:

2:18
Ulrik Wilbek - maalet er EM-guld