Klap en gris

Klap en gris

April bød på økologiske køer, der kom på græs. Nu inviterer svineproducenterne til Sofari.

Hvor er det egentlig flæskestegen kommer fra? Hvad vil det sige at drive økologisk landbrug?

Det forsøgte økologiske svineproducenter landet over at give svaret på i dag, da Økologisk Landsforening holdt åben hus i svinestien.

Erik Nielsen fra Sunds er økologisk svineproducent. I dag havde han besøg af 450 mennesker, der kunne lære mere om grisene og landmandens hverdag.

- Jeg synes virkelig, det er en fantastisk dag. Jeg håber, der er en masse børn, der får en fantastisk oplevelse, så de i fremtiden kan lokke deres forældre til at vælge økologisk svinekød, næste gang de kigger i køledisken, siger Erik Nielsen.

Det er sjette gang, der holdes 'So-fari' - og der var både mulighed for sjappe sig igennem en svinesti og komme på traktor-tur.

- Det er sjovt at opleve økologien så tæt på. Man kan gå og tro en masse ting, men det er altid godt om dyrene har det bedre eller ej. Nu er jeg blevet overbevist om, at jeg i fremtiden skal købe frilandsgrise, siger Rebecca Bang Sørensen, der var på gårdbesøg.

Det var sjette gang, Økologisk landsforening holdt So-fari, som åbenthus-arrangementet hed.