KL: Næste valg bliver digitalt

Tirsdagens kommunalvalg bliver formentlig det sidste, hvor afstemningen foregår på gammeldags vis med blyant og papir. KL vil have digitale afstemninger.

080609_valg.jpg

Tirsdag stemmer vælgerne om, hvilke politikere der skal styre de danske kommuner de næste fire år. Afstemningen foregår på traditionel vis, ved at vælgerne sætter deres krydser på stemmesedlen. Men står det til Kommunernes Landsforening bliver det sidste gang, at afstemningen foregår på den måde. KL ønsker nemlig, at vælgerne om fire år skal kunne stemme digitalt.

- KL og regeringen ønsker, at kommunerne moderniserer og bruger digitalisering til at give bedre borgerservice og en mere effektiv forvaltning. Elektroniske valghandlinger kan betyde mere sikkerhed i stemmeoptællingen, færre køer ved valgstederne og besparelser ved færre valgtilforordnede, skriver Erik Nielsen, der er formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, i en preddemeddelelse.

I Viborg tager man dog så småt hul på de digitale valg. For på valgstedet i Tinghallen skal vælgerne nu medbringe valgkortet, som denne gang er forsynet med en stregkode. Stregkoden scanner man så ind ved valgbordet, og så bliver man automatisk registreret på en skærm. Og derefter får man så sin stemmeseddel. Tinghallen er det eneste sted her i landsdelen, der går ind i den digitale tidsalder, men på landsplan har 25 kommuner digitaliseret valgkortene.