KL: Flere bør gøre som Silkeborg

Flere kommuner bør skele til Silkeborg, når det gælder arbejdet med kontanthjælpsmodtagere. Det mener Kommunernes Landsforening.

Preben Andersen, der er bestyrelsesmedlem i Kommunernes Landsforening, roser Silkeborg Kommunes arbejde.
Preben Andersen, der er bestyrelsesmedlem i Kommunernes Landsforening, roser Silkeborg Kommunes arbejde.
Foto: TV MIDTVEST

I Silkeborg Kommune har man som forsøg haft 10 ekstra sagsbehandlere ansat på jobcentret. Den ekstra bemanding har været så stort et hit, at den nu bliver permanent.

Og det er de glade for i Kommunernes Landsforening, der mener at flere kommuner bør overveje samme model.

- Her er nogen, der har fundet en løsning på, hvordan man får flere kontanthjælpsmodtagere i job. Det håber jeg, at andre kommuner lytter til, lyder det fra Preben Andersen, der er en del af KL's bestyrelse og i øvrigt er viceborgmester i Skive Kommune.

2:28
Se hele interviewet med Preben Andersen fra KL's bestyrelse her.

Han roser i øvrigt sine kollegaer i Silkeborg for at have taget en chance:

- Det er faktisk rigtig rart og dejligt at se, at sådan en investering giver pote. Det er selvfølgelig klart, at når man er presset i økonomien, så har man tit hang til at skære i den besætning, man har. Det er den nemmeste måde at spare penge på, siger han.

Den ekstra bemanding på 10 sagsbehandlere er politisk besluttet og vil årligt koste Silkeborg Kommune fem mio. kroner.

Har sparet 10 mio. kroner

Men selvom der er ansat ekstra mandskab på jobcentret har projektet været en økonomisk gevinst. Kommunen har tjent 10 mio. kroner om året på at ansætte flere folk.

Det er nemlig lykkedes at få markant flere kontanthjælpsmodtagere i arbejde, da sagsbehandlerne nu har mere overskud til hver sag.

- Den største forandring har været, at vi nu rent faktisk har tid til at sætte os ned sammen med den enkelte borger og finde ud af, hvordan vedkommendes vej tilbage til arbejdsmarkedet skal være, forklarer Heidi Patcheider, der er socialrådgiver på jobcentret i Silkeborg.

Tidligere kunne hun og kollegaerne have op til 100 sager på en gang. I dag har de kun omkring 40 sager ad gangen.