Kjærgaard bliver ikke biskop

Henning Toft Bro eller Marianne Christiansen bliver ny biskob i Ålborg Stift. Jørgen Kjærgaard fra Vestervig fik færrest stemmer og er ude før næste valgrunde.

11022010_bispekandidater001.jpg

Den endelige kamp om bispesædet i Aalborg Stift kommer til at stå mellemprovst Henning Toft Bro, Nykøbing og sognepræst Marianne Christiansen, Thisted. Det blev klart torsdag eftermiddag, da stemmerne efter første runde af valget var talt op.

Den tredie kandidat, stiftskonsulent Jørgen Kjærgaard fra Vestervig, opnåede det mindste antal stemmer og er dermed siet fra til anden runde.

Ved afstemningen opnåede Henning Toft Bro 659 stemmer, Marianne Christiansen 790 stemmer og Jørgen Kjærgaard 316 stemmer. Årsagen til at der skal en anden runde til, er, at ingen af kandidaterne opnåede de 50 pct. i første runde, som skal til for at blive valgt som biskop.

Det er stiftets 1968 menighedsrådsmedlemmer og præster, der har stemmeret til bispevalget. Anden valgrunde starter d. 20. februar og slutter 25. marts, hvor den endelige afgørelse altså er.

Læs mere om bispevalget hos Aalborg Stift her:http://bispevalgiaalborgstift.dk/