Kit fik sin kjole tilbage

Kit Longfors fra Jegindø har fået sin elskede hjemmestrikkede og farvestrålende kjole tilbage.

For godt en måned siden eftersøgte Kit Longfors fra Jegindø en hjemmestrikket og meget farvestrålende kjole på TV MIDTVESTs Facebookside. Opslaget blev delt næsten 11.000 gange og fik over 1500 kommentarer.

Nu har eftersøgningen givet bonus. I fredags fik hun kjolen tilbage, og den er allerede blevet luftet.

- Det er pragtfuldt! Det er dejligt at få den tilbage igen. Den blev brugt hele lørdagen til noget familietamtam, selv om det egentlig er en efterårs/vinterkjole, siger Kit Longfors.

Solgt ved en fejl

Kjolen forsvandt, fordi Kit Longfors havde lånt den ud til en garnsælger, som tog den med som udstillingsgenstand. Her blev den ved en fejl solgt til et par, der ikke er lokale.

En dame på øen havde set Kit Longfors' beskrivelse af køberen, som hun beskrev som "damen med det smukke hår". Hun så damen med det smukke hår ved købmanden og ringede så til Kit Longfors.

- Jeg begyndte at tude, for så vidste jeg jo, at min kjole var i live, siger Kit Longfors.

Ikke svær at overtale

Køberen var fra Fyn, men det viste sig, at hun havde sommerhus på Jegindø, så Kit Longfors cyklede selv der ud og spurgte til kjolen.

- Det var ikke svært at overtale hende til at sælge den tilbage. Hun kunne godt sætte sig ind i, hvor frygteligt det er at miste noget, man virkelig er glad for, siger Kit Longfors.

De mødtes i fredags for at bytte. Køberen fik en buket markblomster og de 1000 kroner, som hun havde givet for kjolen, tilbage.

Kit Longfors har brugt flere hundrede timer på at strikke kjolen.