Kissmeyer valgt ind i Danske Regioners bestyrelse

Tidligere Ikast-Brande borgmester, Carsten Kissmeyer (V), er blevet valgt ind i Danske Regioners bestyrelse.

Carsten Kissmeyer er nyt bestyrelsesmedlem i Danske Regioner.
Carsten Kissmeyer er nyt bestyrelsesmedlem i Danske Regioner.
Foto: Arkiv

Den tidligere Ikast-Brande borgmester Carsten Kissmeyer er nyt bestyrelsesmedlem i interesse- og arbejdsgiverorganisationen Danske Regioner. 

Det blev i dag vedtaget til årets generalforsamling.

- Det er jeg godt tilpas med. Jeg har fået formandsskabet i Udvalget for regional udvikling og EU, og det er også en post, der passer mig godt, fortæller Carsten Kissmeyer til TV MIDTVEST.

Ny formand

Samtidigt med at der er kommet nye bestyrelsesmedlemmer til, så er der også andre der er gået. Tidligere regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen, fratræder formandsposten i Danske Regioner, som han har besiddet siden 2007.

Danske Regioners nye bestyrelse har valgt venstrekvinden Stephanie Lose som formand, Ulla Astman som 1. næstformand, og Henrik Thorup som 2. næstformand.

Formandskabet repræsenterer bestyrelsens tre største partier. Formand og 1. næstformand udgør den daglige politiske ledelse og repræsenterer for eksempel Danske Regioner i forhandlinger med regeringen. Det samlede formandskab har ansvaret for Danske Regioners organisation, interne arbejde og mødestruktur.

Carsten Kissmeyer er ikke den eneste fra Region Midtjylland, der kan gå fra dagens generalforsamling med en formandspost. Også Lone Langballe og Anders Kühnau er blevet valgt. Fra Region Nordjylland er 1. næstformand Ulla Astman, Lone Sondrup og Per Larsen valgt.

11:16
Se interviewet med Bent Hansen, da han stoppede som regionsrådsformand. 
Foto: Henning Bagger / Scanpix.